Biografija

 

 

Zgodba petih (takratni člani: Renata Mohorič, Tine Janžek, Jalen Štremfelj, Matej Sušnik in Luka Čadež) ljubiteljev rock glasbe se je pričela pisati leta 2005, ko so vsak po svoje nadobudno zrli proti glasbenim izzivom. Tega leta naletijo drug na drugega na pobudo solističnega projekta pevke Renate Mohorič, ki je za zagon potreboval spremljevalni bend. A po prvi skupni vaji veter zapiha v drugo smer, družba se je povezala v eno in s skupno vizijo pričela ustvarjati avtorsko glasbo. Po mesecih sodelovanja se ta glasbena strast realizira v skupini I.C.E., Renatin solo projekt pa je potopljen globoko v pozabo.

Ustvarjalna sla v začetku 2006 jih privede do prvih demo posnetkov z zelo dobrim odzivom, kar prinese prve koncertne nastope. V iskanju možnosti vidnejšega preboja na slovensko glasbeno sceno se prijavijo na natečaj za predkupino Šank Rockov, ki se je za »ledene« izkazal kot odločilen korak. Pesem 'Ko me zanese' maja 2006 prinese zmago med 75 bendi ter jim odpre vrata agencije Uran in sodelovanje z založbo Dallas Records. Renata, Tine, Jalen, Matej in Luka uspešno leto nadaljujejo s koncerti  kot predskupina Šank Rockov, od njega pa se poslovijo z izdajo prvega singla 'Ta song je le zate'.

Spomladi 2007 se bend zapre v ljubljanski studio Garbage Draga Popoviča in prične s snemanjem svojega debitantskega albuma. Pred izdajo slednjega javnost razveselijo z drugim singlom 'Na liniji', ki napove izdajo albuma. Zatem pade ključni dan – na zaljubljeni praznik, 14. februar 2008, uradno izide debitantski album 'Na liniji', ki ga I.C.E. nato predstavijo na večletni turneji. Pred začetkom le te odstopi bobnar Luka Čadež, skupini pa se pridruži bobnar Žiga Kožar.

Čas do 2009 mine z aktivnim koncertiranjem širom Slovenije in izdajo 6 singlov: 'Ta song je le zate', 'Na liniji', 'Dej zaplešiva', 'Kje si zdaj', 'Živim brez navodil' in 'Sanjaj', kateri zaznamujejo njihovo prvo obdobje eksperimentiranja z I.C.E. glasbeno identiteto. Le ta zatem potrebuje oddih in revizijo ustvarjenega v obliki kreativnega odmora. Mladost jih postavi pred življenjske odločitve, kreativni odmor pa prinese osvežen glasbeni navdih, kateri ponovno plane na dan 2011. Na vajah pričnejo snovati nove skladbe in koncertne ideje. Za bobne pa sede tudi nov član, Urban Krč. Po letu 2012 se s polnim zagonom prične snemanje prve polovice skladb za prihajajoči drugi album.  Za tem pa se v skupini ponovno zamenja najglasnejši član (poleg Renate :)), saj za bobnarske palice poprime Blaž Sotošek. I.C.E. nato s polno paro nadaljujejo ustvarjanje in začnejo pisati novo zgodovino. V začetku leta 2015 izide nov studijski album z naslovom 'Tu je raj' na katerem se nahajajo številne uspešnice, kot naprimer skladba Vse mogoče, ki jo je bend pred tem predstavil na EMI 2015. Nastop Renate Mohorič v oddaji Znan obraz ima svoj glas pa spomladi 2016 pospremijo z izdajo singla Tja do srca.

 

 

Video